Yüksek zekanın göstergesi iki eli de kullanmak olabilir mi

Leonardo da Vinci nin bir eliyle resim yaparken diğeriyle resmi açıklayan yazı yazabildigini, hatta iki eliyle aynı anda yazı yazabildigini ve sağ eliyle yazdigi yazının aynadaki yansımasını sol eliyle yazabildiğini biliyor muydunuz?
Hatta bu özelliğe da Vinci adı verilmiş.
İşte bu bilgiyle güzel bir oyun turetebiliriz. Şöyle ki aynı anda iki eliyle farklı şeyler yazmasını ya da farklı şekiller çizmesini isteyebiliriz. En yakın zamanda siteye örnek atmaya çalışacağım inşallah.

İki eli kullanabilmek ileri zeka göstergesi olabilir. Ama kullanamıyorsa da buna çalışmak zekayı geliştirir. Beynin Sağ lobu daha iyi çalışanlar solak sol lobu daha iyi çalışanlar ise sağlaktır. İşte biz de farklı elleri kullanarak beynimizin farklı bölgelerini geliştirebiliriz. (Yemeği sağ elle yeme sünnetini unutmayalım ama :) )

Zeka gelişimi en fazla 0-3 yaş arası olur bu dönemde beyin sünger görevi görür. Dil,duygu,motor becerisi,gözlem birçok şeyin temelini bu dönemde oluşturur çocuk. Peki biz bu güzel dönemi nasıl değerlendirebiliriz?
Çevremizde İngilizce, Arapça,Kürtçe.. herhangi bir dili konuşabilen varsa çocukla o dili konuşmalarını isteyebiliriz. Ya da TV izliyorsa ki bu dönemde izlememesi en iyisi izlerseniz de yabancı dil açmaya çalışabiliriz. Kaliteli müzikler dinletebiliriz, Kuranı Kerim dinletebiliriz hatta mümkünse uyurken bile başucunda hafif açık kalsın çünkü beyin uyurken bile duyduğunu tekrar eder. Bunu yaparken radyasyondan da koruyalım ya tablet,radyo yada telefonu uçak moduna alarak yapalım.
Bununla birlikte zeka 16-18 yaşına kadar gelişime devam eder 30 dan sonraysa gelişim durur ama yine korumaya yönelik egzersizler yapmak gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar